Aktiviteter

I härliga Stockholm finns det allting något att göra, oavsett årstid. Närheten till havet gör att staden lockar även på sommaren.

Sola och bada

Varför inte passa på att bada mitt i stan om det är varmt ute? En kort promenad från t-banestationen Fridhemsplan ligger Smedsuddsbadet. Stället är barnvänligt med en liten sandstrand och toaletter. Mitt emot Smedsuddsbadet, på andra sidan Riddarfjärden, ligger en annan badplats, Långholmsbadet.

Det finns också över 60 plaskdammar i Stockholm för de minsta barnen. Kolla Stockholms stads hemsida för att hitta den närmast dig.

Åka båt

Genom att åka båt till Fjäderholmarna kan du uppleva en bit av Stockholms skärgård. Resan tar ungefär 25 minuter och båtar avgår från bland annat Nybrokajen och Slussen. Här kan du sola och bada, spela boule och äta på någon av restaurangerna.

En kortare båttur, som kan vara nog så spännande om man är liten, är den mellan Slussen och Djurgården. Från den har du fin utsikt över Stockholm.

Gamla stan

Lämna Västerlånggatan och utforska de vindlande gränderna i Gamla stan. Gå vilse och hitta dina egna favoritställen. Promenera till borggården vid Stockholm slott och titta på högvaktens vaktavlösning som sker en gång per dag. Stiliga uniformer och blanka hjälmar utlovas.

I Gamla stan ligger Science fiction-bokhandeln, som är ett givet besöksmål för alla som är intresserade av sf, fantasy och manga. De har också en stor sortering av brädspel och seriealbum.

Sightseeing

Ett bekvämt sätt att uppleva Stockholm på är att sätta sig på bussen. Det finns flera företag som erbjuder guidad sightseeing via sina bussar. Det här är ett bra sätt att få överblick över Stockholm city, och att kanske upptäcka nya ställen att utforska.

Stadsvandringar är ett annat sätt att lära sig om staden. Det finns vandringar som riktar sig till både barn och vuxna, till exempel i det gamla fängelset på Långholmen.

Kultur

Om det regnar ute kan man smita in på Kulturhuset, som ligger vid Sergels torg. Sjunk ner med en bok i Rum för barn, ett bibliotek anpassat för barn mellan noll och nio är. Man kan också spela spel, måla eller pyssla.