Lekland

För tio år sen existerade de knappt – idag är leklanden givna destinationer för alla barnfamiljer. I Stockholm har flera lekland poppat upp den sista tiden. Här nedan listas olika alternativ för barn med leklust och spring i benen.

Leos lekland

Leos lekland är en kedja med flera lekland runt om i Sverige. Kedjan har djungeltema och stort fokus ligger på klättring. I Stockholmsområdet finns det fyra stycken att välja mellan. Praktiskt att kunna välja det lekland som ligger närmast där man befinner sig. Leos lekland i Bromma har kortast avstånd till Stockholm city. Störst är dock det nyöppnade leklandet i Kungens kurva med sina 10 000 kvadratmeter. Det innehåller bland annat ett populärt parkourområde och en stor klättervulkan.

Andra aktiviteter som är gemensamma för alla leklanden är bollhav, trampoliner, rutschbanor och tunnlar.

Kaatach

Ett roligt och pedagogiskt lekland som ligger i Tyresö, strax utanför Stockholm. Här kan barnen lära sig om trafiken i Trafikskolan. Man får låna elbilar och köra runt i en ministad, komplett med vägar, övergångsställen och trafikmärken. Polisstation och bensinstation finns så klart i staden.

Kaatach har även en del aktiviteter utomhus, som till exempel studsmattor och klätterväggar. Här finns även ett tivoli med berg- och dalbana och karuseller. Tivolit är öppet under sommarsäsongen. Andra aktiviteter som anordnas är tipspromenader; en med trafiktema, en med tema djur och natur samt en tipspromenad för de allra minsta.

Lek o Bus

Finns i Upplands Väsby och i Nacka Strand. Deras utbud omfattar bland annat bollhav, basketplan, rutschkanor, hoppborg och cyklar. De har en speciell babyhörna med eget bollhav för de minsta mellan ett och tre år. Lek o Bus har trådlös internetuppkoppling för vuxna.

Playland

Playland ligger centralt, nära Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm, och nås med tunnelbana. Leklandet riktar sig främst till barn som är mellan noll och åtta år.